Birkehaven

Her kan du læse om, hvordan det er at bo i Birkehaven.

Kort om Birkehaven

Birkehaven er en af Bostedet Solsidens fire afdelinger. Her bor du i egen bolig med medarbejdere på arbejde døgnet rundt.

I Birkehaven er der 10 lejligheder samt fællesarealer med køkken, stue og gårdhave. Ni af lejlighederne indeholder 2 fine værelser og er indrettet med et mindre tekøkken, et stort badeværelse og egen udgang til en skærmet terrasse. Den sidste lejlighed er en etværelses med eget bad og gode opbevaringsmuligheder. Der er mulighed for at installere vaskemaskine og tørretumbler i lejlighederne, men der er også et stort vaskerum, som man mod betaling kan benytte. Der hører et kælderrum med til hver lejlighed.

Derudover er der et motionsrum til fri afbenyttelse tilknyttet afdelingen. Her kan du træne alene, sammen med andre borgere samt medarbejdere. I fællesområderne er der plads til socialt samvær, det kan være med et spil, en kreativ aktivitet, TV eller en snak over kaffen.

I nærområdet er der flere grønne arealer, et stort område med krondyr samt flere indkøbsmuligheder i nær gåafstand.

Borgerne i Birkehaven har hovedsageligt psykiatriske diagnoser. Der er mulighed for at tilrettelægge dagen, så den er tilpasset de enkelte borgeres behov for støtte og vejledning fra kompetente medarbejdere. Der arbejdes altid relationelt og ud fra faglige metoder, så der igennem en tryg relation skabes det bedste fundament for et godt samarbejde omkring borgerens ønsker for eget liv. Medarbejderne indbyder borgerne til dialog og inddragelse i mangeartede beslutninger.

Vi vægter samarbejdet med borgeren højt og mener, at det er afgørende for tilliden, at vi samarbejder med borgeren samt dennes hjemkommune om at sætte et realistisk mål ud fra borgerens egne ønsker.

I Birkehaven bor der flere kørestolsbrugere, hvorfor lejlighederne er indrettet med plads til loftslift og de nødvendige hjælpemidler. Der er en forflytningsvejleder ansat i afdelingen, så alle medarbejdere kan varetage forflytningsopgaverne sikkert og med størst mulig respekt for den enkelte borger.

Medarbejderne i Birkehaven består af et tværfagligt team bestående af social- og sundhedsassistenter, pædagoger, sygeplejersker og ergoterapeuter, som alle er specialiseret i almene psykiatriske lidelser og arbejder med nationalt anerkendte metoder.

I Birkehaven bliver der tilberedt og serveret mad fra fælleskøkkenet til alle måltider. Der er ansat en kok med mangeårig sundhedsfaglig baggrund. Også her tages der daglige hensyn til den enkelte borgers sundhed og ønsker.

I Birkehaven er dag, aften og weekend struktureret, så det er genkendeligt og trygt for de borgere, der bor her. Det er vigtigt for os at understøtte trivsel for den enkelte samt skabe en hyggelig atmosfære.

For os handler det daglige arbejde om øget mestring, selvbestemmelse, nærvær og god livskvalitet.