Æblehaven

Her kan du læse om, hvordan det er at bo i Æblehaven.

Kort om Æblehaven

Æblehaven er en af Bostedet Solsidens afdelinger. Her bor du i egen bolig, men der er altid andre borgere og medarbejdere i nærheden, hvis du ønsker socialt samvær, støtte og vejledning. For os er det afgørende at have fokus på, hvordan du ønsker at leve dit liv.

Boligerne har udgang til egen have, og lejligheden rummer en dejlig lys stue med et mindre køkken, et hyggeligt soveværelse samt et stort badeværelse. I lejligheden er der mulighed for installering af vaskemaskine og tørretumbler. Alle boliger kan tilsluttes fællesantenne og herigennem opkobling til internettet. Fra lejlighederne er der adgang til Solsidens skønne fællesarealer med opholdsstuer, dejlige udendørsarealer, stort køkken, fitnesslokale med mere. 

I fitnesslokalet vil du alene, i fællesskab med andre borgere eller sammen med botilbuddets medarbejdere kunne skabe og være en del af en række aktiviteter. I Æblehaven danner vi rammen for fællestræning to gange ugentligt. Herudover er det muligt at få udarbejdet et individuelt træningsprogram sammen med Solsidens fysioterapeut.

Vi holder beboermøder én gang månedligt, hvor det er muligt at komme med forslag og ønsker til dagligdagen i Æblehaven samt komme med forslag til ture og fælles oplevelser. Hver onsdag dannes der ramme for en hyggelig tur til Hjørring svømmehal.  

Solsiden ligger tæt på tog/bus forbindelser og har ikke langt til indkøbsmuligheder. 

I Æblehaven er medarbejdergruppen specialiseret i almene psykiatriske lidelser samt dobbeltdiagnose og rusmiddelsproblematikker. Det vigtigt for os, at vores arbejde er baseret på den bedst mulige kvalitet. Det søger vi gennem brug af nationalt anerkendte metoder, systematik i vores arbejde samt en høj grad af dialog og inddragelse af borgerens eget perspektiv. 

Vi arbejder målrettet for at skabe gode og trygge relationer mellem medarbejdere og borgere, så den enkelte borger er tryg ved at søge råd og støtte hos personalet i de perioder, hvor sygdomssymptomerne er dominerende og livet er ekstra udfordrende. 

Vi mener, at det er afgørende for tilliden i samarbejdet, at vi arbejder hen imod realistiske mål. Derved skaber vi også de bedste forudsætninger for, at den enkelte borger kan mestre sin egen tilværelse. 

For os handler det daglige arbejde om øget mestring og højere livskvalitet.