Job og uddannelse

Når du bor på Bostedet Solsiden, har du mulighed for af have et job eller uddanne dig på det niveau, der passer dig.

På Bostedet Solsiden forstår vi vigtigheden af, at den enkelte borger kan beskæftige sig med de ting, der giver mening for netop ham eller hende. Derfor er der stor variation over, hvad borgerne kan beskæftige sig med i løbet af ugen.

Vi kan fremhæve følgende eksempler på job og beskæftigelse på Solsiden:

• der er en borger, der arbejder i køkkenet på et eksternt beskæftigelsestilbud.
• en anden borger hjælper vores pedel med at slå græs på fællesarealerne.
• en tredje borger hjælper til med opvask og madlavning i afdelingens fælleskøkken.  

Når vi arbejder med job og beskæftigelse på Solsiden, tager vi udgangspunkt i den enkeltes livshistorie, drømme og håb. Det gør vi, fordi det er nøglen til motivation og drivkraft. Vi gør det også fordi de enkelte borgere trives bedst, når de oplever at have et meningsfuldt liv, hvor de er betydningsfulde for det samfund, de er en del af. 

For dig, som har lyst til at arbejde, er der også muligheder i Sindal, Hjørring eller Frederikshavn.

For de borgere, som har funktionsevnen og ønsket om beskæftigelse/uddannelse, hjælper vi med at finde et egnet job/sted og med at tage kontakten.

Dette gøres i samarbejde med borgeren, hvor vi eller borgeren ringer til arbejdspladsen/uddannelsesstedet for at lave aftaler om en samtale med fx fysisk fremmøde.

Specielt er ViKa Nord, kommunal afdeling for beskæftigelse, en mulighed i samarbejde med hjemkommunen.

Der er også mulighed får at gå på HF&VUC NORD i Hjørring eller Frederikshavn, hvor man kan at tage enkeltfag, 9. og 10. klasse for voksne eller en hel HF.

 

Gennem samtaler med borgerne forsøger vi at blive klogere på deres håb og drømme for fremtiden. Dernæst udarbejder vi i samarbejde med borgeren en plan for vej en til opfyldelse af deres mål og drømme. Samtidig involverer vi også de mål, der er bestilt af kommunen.