En medarbejder fortæller

Hør nogle af vores medarbejde fortælle om, hvorfor de har valgt at arbejde på Bostedet Solsiden.

Mathias - pædagog fra Birkehaven

Jeg oplever en hverdag, som ikke altid er ens og en hverdag, hvor jeg kan udfordre mig selv. Jeg går smilende til og fra arbejde. Min arbejdsplads er også stedet, hvor jeg får optimeret min faglighed, og vi arbejder med en fælles tilgang på det tværfaglige plan, som giver mulighed for fagligt samråd. 

Bostedet Solsiden er et sted, hvor jeg kan være med til at give mennesker en meningsfyldt hverdag, og jeg føler, at jeg kan være autentisk i mit arbejde, min faglighed og være tro over for mig selv som person.

Borgerne og mine kollegaer er så vedkommende i hverdagen, at det motiverer mig til at yde mere af og for mig selv. Opgaverne på Bostedet Solsiden er mangeartede og forskellige og giver mig mulighed for at tænke ud af boksen - vi ser hver enkelt borger som sin egen og arbejder med Åben Dialog, håb og drømme.

Jeg føler, at jeg er med til at give borgerne en betydningsfuld hverdag, hvilket gør arbejdet vedkommende for mig. Jeg er også så heldig, at der er mange kollegaer med forskellige faglige baggrunde, så jeg kan altid optimere min faglighed igennem mine kollegaer og samtidig være med til at være fagligt inspirerende for mine kollegaer, hvilket giver en fed følelse at gå hjem med.

Stedet er så naturlig en del af min hverdag og dagene går hurtigt. Der er dage, der er hårdere end andre, men der finder jeg igen en stor opbakning fra mine kollegaer og ledelse.

Bostedet Solsiden er for mig kort fortalt en arbejdsplads, der giver mig mulighed for at arbejde recovery- og rehabiliterende med borgerne, men også et arbejde, hvor min egen faglige udvikling har et fokus. Der er ingen dage der er ens, så hvis jeg keder mig, er det i bund og grund min egen skyld.

Medarbejder på Teglhaven

Det, der giver mit arbejde mening og indhold, er hvordan jeg med forskellige tilgange kan være med til at støtte, vejlede, guide samt motivere for at skabe struktur, ro og overskud hos de enkelte borgere, således at de kan opleve den bedst mulige livskvalitet med de forskellige udfordringer, de måtte have.

For mit vedkommende synes jeg, at ledelsen har været gode til at fornemme, hvad det er, jeg lægger vægt på i arbejdet omkring vores borgere og tilbudt mig at komme på kursus, således jeg kan få mere viden og erfaring med i min rygsæk.

Medarbejder på Teglgården

Hvorfor har jeg valgt at arbejde inden for socialpsykiatrien? Det har jeg, fordi jeg har en anerkendende tilgang til vores borgere og ser mere på mennesket end på diagnosen og respektere deres ret til selvbestemmelse.

Jeg arbejder ud fra devisen om, at mennesker der kan opføre sig ordentligt, gør det.

Jeg vil gerne bidrage til at vores borgere trives og har mest mulig livskvalitet.